07. september 2024
Facebook
utorok, 12 december 2017 12:00

Video: Neďaleko slovenských hraníc nastal obrovský výbuch, podľa hasičov explodoval plynovod

Written by 
Rate this item
(0 votes)

VIEDEŇ 12. decembra (WebNoviny.sk) - Pri rakúskej obci Baumgarten an der March neďaleko hraníc so Slovenskom v utorok ráno vybuchol plynový terminál. Zahynul pri ňom jeden človek a ďalších 18 utrpelo zranenia, informoval Červený kríž. Príčina výbuchu zatiaľ nie je známa. Polícia uzavrela oblasť okolo obce a neďalekého mesta Marchegg.

Spoločnosť OMV, ktorá zariadenie spravuje, potvrdila, že výbuch nastal v plynovom rozbočovači. Podľa hovorcu hasičov Franza Respergera explodoval plynovod, ktorý sa nachádzal pod zemou. Výbuch spôsobil požiar, ktorý zachvátil šesť budov a niekoľko automobilov. Dym z neho dosahuje niekoľko kilometrov. Incident už vyšetruje polícia, ktorá do oblasti nasadila aj vrtuľník, aby zo vzduchu monitoroval situáciu. Na mieste zasahuje 14 požiarnych jednotiek, ktoré si pri hasení ohňa pomáhajú vodnými delami, ako aj záchranári s 10 sanitkami a vrtuľníkom. Stanica plynu pri Baumgartene je najväčším miestom pre import zemného plynu v Rakúsku, pričom sa z nej čerpá plyn z Ruska či Nórska.

Viac k témam: hasiči, polícia, Rakúsko, výbuch, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Neďaleko slovenských hraníc nastal obrovský výbuch, podľa hasičov explodoval plynovod © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 121 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner